کشاورزی و دامداری در ارمنستان

ارمنستان با توجه به جغرافیا، سالانه میزان بارش باران زیادی دارد. که این امر موجب حاصلخیزی خاک و رونق کشاورزی و دامداری در ارمنستان گردیده است. داشتن مناطق کوهستانی با پوشش های گیاهی متنوع نیز بخش زیادی از زمین های کشاورزی و حاصلخیز ارمنستان را شامل می شود. کشاورزی و دامداری در ارمنستان چیزی حدود ۶۰ درصد از میزان تولیدات داخلی این کشور را تشکیل می دهد . متاسفانه در چندین سال اخیر با رویکرد های نامناسب این مقدار کاهش یافته و کشاورزی رونق خاص خود را ندارد.

شرایط کشاورزی و دامداری در ارمنستان

یکی از دلایل این موضوع  صادرات های غیر قانونی صیفی جات و میوه به ترکیه و روسیه می باشد. با این حال دلایل بسیاری می تواند باعث افت تولید محصولات کشاورزی در ارمنستان گردد. از جمله کمبود آب و عدم مدیریت صحیح آب برای کشاورزی. سهم عمده ای از خدمات و محصولات کشاورزی توسط بخش خصوصی اداره و تولید می گردد. ارمنستان با اینکه دارای مناطق کوهستانی بسیاری و آب و هوای پر باران است، اما مناطقی  نیز وجود دارد مثل دشت هایی در نزدیکی آرارات که دما در آنجا در بعضی از فصول سال بالاست و این موجب کم آبی و خسارت در بخش کشاورزی می گردد.

 

 

بخش زیادی از نیروی کار در بخش کشاورزی و دامداری  مشغول به فعالیت هستند. تجهیزات و ابزار های مورد نیاز برای کشاورزی به شکل پیشرفته در ارمنستان وجود ندارد. همچنین گاهی کمبود این ابزار در بخش های مختلف و روستاهای این کشور مشاهده می گردد. بعضی از مناطق روستایی دسترسی به ماشین آلات کشاورزی مثل تراکتور یا کمباین برای آماده کردن زمین کشاورزی و برداشت محصول ندارند. بنابراین سرمایه گذاری و یا ایجاد کسب و کار در بخش کشاورزی و دامداری  به خصوص در زمینه ماشین آلات کشاورزی و نیروی کار کارآمد در این کشور می تواند بسیار پرفایده و همراه با سود مناسب باشد. زیرا کشاورزی و دامداری در ارمنستان یکی از تاثیرگذارترین بخش هایی است که در اقتصاد می توان نام برد که در چند سال اخیر به دلایل ذکر شده دچار رکود گردیده و با سرمایه گذاری درارمنستان ، می توان دوباره آن را احیا کرد و رونق بخشید.

 

 

رشد کشاورزی و دامداری در ارمنستان

از ۲٫۱ میلیون هکتار زمین کشاورزی که در ارمنستان وجود دارد، تقریبا یک چهارم آن زمین کشاورزی قابل کشت است که در آن ها محصولات متنوع تولید و کشت می گردد. تقریبا یک سوم از آنها مربوط به باغات میوه علی الخصوص انگور و مابقی مربوط به تولیدات جو، گندم و صیفی جات است. همانطور که اشاره زمین های کشاورزی ارمنستان توسط بخش خصوصی اداره می شود. ارمنستان پس از مستقل شدن از شوروی سابق به سرعت شروع به خصوصی سازی زمین های کشاورزی کرد که این امر به دلایلی از جمله مسائل مربوط به توزیع آب، بذر و مواد اولیه، ابزار و تجهیزات باعث نارضایتی و عدم عملکرد صحیح در بخش کشاورزی گردید و موجب شد که بهره وری کامل از زمین های کشاورزی صورت نگیرد.

 

علی رغم خصوصی سازی زمین های کشاورزی، گلخانه ها و فرآورده های گلخانه همچنان در اختیار دولت بود. بعد از خصوصی سازی در طی چند سال، تولیدات محصولات کشاورزی و دامداری در ارمنستان رو به افزایش رفت تا جایی که در سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۶ این میزان نسبت به سالهای ۱۹۹۰( اوایل خصوصی سازی زمین های کشاورزی در ارمنستان ) رشد ۷۰ درصدی را نشان می داد.

سیستم های آبیاری یکی دیگر از مباحث مهم در بخش کشاورزی و دامداری در ارمنستان به شمار می رود که با ایجاد کانال های آب در همان سالهای اولیه خصوصی سازی زمین کشاورزی انجام شد. لذا بهینه کردن سیستم آبیاری با استفاده از روش های نوین جهت صرفه جویی در آب، کاهش هزینه ها، افزایش کیفیت آبرسانی و تولیدات کشاورزی و همچنین تعویض کانال های آب می تواند یکی از موفق ترین و پر سود ترین پروژه های سرمایه گذاری در ارمنستان به شمار رود. بیشترین محصولات کشاورزی کشور ارمنستان شامل : غلات، میوه جات از جمله انگور، هلو، زردآلو، انجیر، انار، سبزیجات، دانه روغنی و پنبه، تنباکو، چغندر قند و غیره می باشد که بخشی از این محصولات به کشورهای همسایه نیز صادر میگردد.

 

دامپروری در ارمنستان

همانطور که گفته شد کشاورزی و دامداری در ارمنستان سهم زیادی از تولیدات ناخالص را خود اختصاص داده است. بخش های کوهستانی و زمین های مرتفع ارمنستان دارای پوشش های گیاهی هستند که از مهم ترین چراگاه های دام به شمار می رود. ایجاد گاوداری در ارمنستان در مناطق مناسب میتواند یکی از آیتم های کسب و کار در ارمنستان و یا سرمایه گذاری در ارمنستان به شمار رود.

دامپروری در ارمنستان

 

بیش از نیمی از گوشت مصرفی ارمنستان از طریق گاوداری تامین می گردد. همچنین عمده فرآورده های لبنی نظیر شیر توسط گاوداری ها به بازار عرضه می گردد. دام های موجود در صنعت دامپروی در ارمنستان شامل گاو ، بز و گوسفند می باشد که این کشور دارای ظرفیت های مناسبی برای پرورش این دام ها ( مخصوصا گوسفند ) تا ۴ میلیون راس را دارد. در بخش مربوط به طیور نیز ارمنستان دارای زیرساخت های مناسبی می باشد.

داشتن تجهیزات به روز در زمینه پرورش و نگهداری طیور بیشتر از بخش های کشاورزی و دامداری در این کشور می باشد و این موجب گردیده تا ارمنستان سالانه چیزی حدود ۸ هزار تن گوشت مربوط به طیور تولید کند. همچنین تخم مرغ های تولید شده در این کشور به صورت سالانه چیزی حدود ۷۰۰ میلیون تخم مرغ می باشد. پرورش ماهی نیز مانند کشاورزی در ارمنستان دارای قابلیت هایی است به طوری که سالانه ۴۰ نوع ماهی گوشتی و خوراکی را پرورش می دهد.

میزان ماهی تولید شده سالانه در ارمنستان تقریبا برابر با ۱۴ هزار تن میباشد که یک سوم آن نیز به کشور های دیگر صادر می گردد. عمده ماهی های پرورشی از نوع قزل آلا است. ایجاد مراکز پرورش ماهی در ارمنستان نیز می تواند از مشاغل مهم و پرسود جهت راه اندازی کسب و کار و یا سرمایه گذاری در این کشور باشد. به طور کلی قابلیت های زیادی در بخش کشاورزی و دامداری در ارمنستان وجود دارد که قابل توجه بسیاری از سرمایه گذاران خارجی است. از این رو اگر قصد سرمایه گذاری و راه اندازی کسب و کار در این کشور را دارید، حوزه های کشاورزی و دامداری در ارمنستان می تواند گزینه های مناسبی باشد ، برای اطلاعات بیشتر و ایجاد  پروژه در ارمنستان به صفحه مربوطه مراجعه فرمایید.

ارمنستان دارای زمین های بسیار مرغوب و آب فراوان از نظر کشاورزی، دامداری و ایجاد گلخانه همچنین پرورش دام پتانسیل بسیار مناسبی دارد.
کشاورزی در ارمنستان بسیار قدمت دارد و همه نوع محصول قابل کشت میباشد البته مناسب برای سردسیر.
ولی متاسفانه کشاورزی در ارمنستان به سبک قدیمی انجام میشود ولی در یکی دو سال اخیر شرکتهای اروپایی و ایرانی با روشهای صنعتی خصوصا در زمینه ایجاد گلخانه فعالیتهایی در ارمنستان شروع کرده اند.
لازمبه ذکر است که باغداری در ارمنستان بسیار سودآور میباشد.
در ارمنستان شما میتوانید زمین بخرید و اجاره بلند مدت از بخش خصوصی و هم از دولت بگیرید و سالانه اجاره پرداخت نمایید.
دامداری در ارمنستان بسیار به صرفه میباشد، بیشتر دام گوسفندی در ارمنستان برای کشورهای عربی و ایران ارسال میشود که سودآوری سرشاری دارد.
بیشتر دام گاوی نیز برای کشورهای اروپایی و روسیه ارسال میشود.