کسب و کار در ارمنستان

برای راه اندازی کسب و کار در هر منطقه یا کشور اطلاع از موقعیت و شرایط اجتماعی _ جغرافیایی آن منطقه از کارهای مهمی است که قبل از شروع کسب و کار باید به آن توجه کرد. برای بررسی موضوع کسب و کار در ارمنستان ابتدا لازم است که اطلاعات اجمالی در مورد ارمنستان و موقعیت اجتماعی آن داشته باشیم. ارمنستان در مرز بین آسیا و اروپا قرار دارد و از جنوب با ایران دارای مرز است. ارمنستان از جمله کشور های کوهستانی به شمار می رود و میزان بارش سالانه نیز در این کشور زیاد است.

آشنایی با روند کسب و کار در ارمنستان

نوع حکومت ارمنستان جمهوری است  و پایتختش ایروان است. این کشور قبلا جز اتحاد جماهیر شوروی محسوب میشد و نظام اقتصادی اش بر پایه فعالیت های صنعتی، ماشین آلات، تولید مواد شیمیایی و این قبیل مشاغل و سرمایه گذاری ها استوار بود. پس از مستقل شدن این کشور از شوروی سابق، کم کم از نظام اقتصادی که بر پایه روش های کمونیستی استوار بود دور شد و رشد اقتصادی بالایی را به دست آورد. اقتصاد و کسب و کار در ارمنستان بیشتر به سمت نظام سرمایه داری پیش رفت و توانست رشد خوبی داشته باشد. اما با اینکه رونق اقتصاد و کسب و کار در ارمنستان توانسته رشد خوبی داشته باشد، باز هم این کشور نتوانسته نیازهای شغلی افراد و مردمان خود را تامین کند و به همین سبب نرخ بیکاری در این کشور نیز نسبتا بالاست.

اما ارمنستان دارای سیستم توریستی و گردشگری قوی است که به اقتصاد این کشور کمک زیادی کرده است. همچنین کیفیت خدمات ارائه شده برای توریست ها و فضای اجتماعی آن در سطح مطلوبی است که باعث جذب سالانه توریست ها به این کشور می گردد. ارمنستان همچنین در زمینه سرمایه گذاری در سطح بین المللی آزادی های زیادی دارد و مشتاق به همکاری با کشورهای خارجی در زمینه های اقتصادی و کسب و کار می باشد. از این رو ارمنستان یکی از گزینه های مناسب برای راه اندازی کسب و کار و شغل برای افراد دیگر کشورها به شما می رود.

میزان درآمد در ارمنستان ، حقوق کار در ارمنستان

مثل تمام کشورهای دنیا، میزان در آمد در ارمنستان نیز با توجه به شغل و حرفه افراد متفاوت است. میانگین درآمد با توجه به کسب و کار افراد در ارمنستان  به ازای شغل های  مختلف چیزی حدودی ۷٫۵۰۰۰۰۰ درام ( واحد پول ارمنستان ) است. بیشترین در آمد در این کشور متعلق به پزشکان و جراحان است. بعد از بیشتر حقوق تقریبا متعلق به مدیر عاملان کارخانه و شرکت هاست. میزان درآمد در ارمنستان می تواند کفاف یک زندگی عادی و هزینه های آن را بدهد. نرخ تورم تقریبا ثابت است و قیمت مربوط به اقلام مختلف توسط دولت و در یک رنج خاص تعیین می گردد. از این رو افراد با درآمد های مختلف می تواند یک زندگی عادی داشته باشد و از پس حداقل نیاز های زندگی بر آیند. شاید همین نکته باعث علاقه ایرانیان به اقامت و ایجاد کسب و کار در ارمنستان شده است.

 

کسب و کار در ارمنستان

زندگی در ارمنستان

برای مهاجرت به ارمنستان و زندگی در آنجا، باید اطلاعاتی را در مورد هزینه های مربوط به فعالیت ها را به دست آورد. هزینه های زندگی مثل مخارج روزانه، هزینه های مربوط به اجاره مسکن، هزینه خرید خودرو، خرید لوازم خوراکی و تغذیه، هزینه های مربوط به سلامت و پزشکی و …را باید مورد بررسی قرار داد. مالیات در ارمنستان نیز با توجه به درآمد و شغل افراد تعیین می گردد. دلایل متعددی وجود دارد که افراد علاقه دارند که به ارمنستان مهاجرت و در آنجا زندگی کنند. همانطور که ذکر شد درآمد خوب و نرخ تورم پایین می تواند از دلایل عمده برای مهاجرت به ارمنستان به شمار رود و بسیاری از افراد برای کار و ایجاد پروژه در ارمنستان اقدام میکنند ،  همچنین آب و هوای خوب و دشت های سرسبز، داشتن امنیت و آرامش بدون تشنج های سیاسی و مذهبی نیز از جمله ای این دلایل به شمار می رود.

معرفی مشاغل مورد نیاز در ارمنستان

برای راه اندازی کسب و کار در ارمنستان آشنایی با شغل های پردرآمد می تواند بسیار کمک کننده باشد. ما در اینجا به مشاغلی که بیشترین درآمد و بازار کار را در ارمنستان دارند می پردازیم. از مهمترین مشاغل و کسب و کار در ارمنستان پزشکی است. رفتن به دانشکده های پزشکی در ارمنستان دارای هزینه های سالانه است و اگر فردی تمایل به رفتن به دانشکده پزشکی در ارمنستان داشته باشد باید از پس هزینه های تحصیلی نیز هم برآید. از دیگر شغل های پردرآمد در ارمنستان افرادی است که دارای مدارک زبانشناسی و مخصوصا زبان انگلیسی هستند.

کسب و کار در ارمنستان

آن افراد به عنوان معلم و مربی می تواند در این کشور مشغول به کار شوند و از درآمد و مزایای خوبی برخوردار گردند. برای مهاجرت به ارمنستان یکی دیگر از شغل هایی که می توان سراغ آن رفت، طراحی دوخت و لباس است. پس سرمایه گذاری در ارمنستان در این صنف می تواند از کارهای درست باشد ، صنعت مد و فشن در این کشور رو به گسترش است و دارای طراحان لباس و مد معروفی در سطح جهانی است.

از این افرادی که در زمینه های دوخت و طراحی مد و فشن تخصص دارند می توانند به سادگی برای ویزای ارمنستان اقدام کنند و درآمد خود را داشته باشند. از آنجا که ارمنستان جز کشورهای درحال توسعه به شمار می رود و با بازسازی ساختار های اقتصادی و کاری سعی در پیشرفت دارد، از این رو توجه به تکنولوژی و ارتباطات در این کشور در راس امور قرار می گیرد بنابراین به افراد متخصص در حوزه فناوری و ارتباط نیازمند می باشد.

متخصصان آی تی یکی دیگر از افرادی هستند که می توانند دارای زندگی در ارمنستان باشند. بازار کار و فرصت های شغلی برای افراد متخصص در حوزه ارتباطات و آی تی در این کشور بسیار مهیاست و در آمد خوبی نیز دارد. وکالت نیز از جمله مشاغلی است که در ارمنستان بسیار مورد توجه قرار می گیرد و فرصت ایجاد مهاجرت در ارمنستان را برای افراد مختلف فراهم می کنند. تعداد دانش آموختگان هر ساله در این رشته نشان می دهد که وکالت نیز جز شغل های مناسب و با درآمد کافی در این کشور می باشد.

وضعیت کسب و کار در ارمنستان

برای داشتن کار در ارمنستان باید به بررسی عواملی چون نرخ بیکاری، تورم، نرخ رشد اقتصادی و غیره پرداخت تا بتوان یک تصمیم کم ریسک را برای این مقوله اتخاذ کرد. کشور ارمنستان برای ایجاد کسب و کار شرایط و وضعیت نسبتا مطلوبی دارد. این کشور که  جز کشورهای درحال توسعه به شمار می رود، توانسته در طی چندین سال اخیر با تغییر در زیر ساخت های اقتصادی خود، نرخ بیکاری را کاهش دهد و همچنین باعث افزایش ۲٫۵ درصدی نرخ رشد اقتصادی در این کشور گردد. برای داشتن کسب و کار در ارمنستان باید شرایط را جنبه های مختلفی بررسی کرد از جمله میزان درآمد مربوط به کار یا حرفه ای که مد نظر است. با اینکه هزینه های زندگی در ارمنستان زیاد نیست اما ممکن با توجه به سبک زندگی افراد مختلف، میزان درآمد آنها برای گذران زندگی کافی نباشد. پس اولین نکته برای داشتن کسب و کار در ارمنستان توجه این نکته می باشد و تنظیم کردن میزان درآمد، شغل و حرفه با سبک زندگی است.

وضعیت کسب و کار در ارمنستان

 

راه اندازی کسب و کار در ارمنستان

همانطور که توضیحات قبل اشاره شد، با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی ارمنستان بعضی از مشاغل دارای بازار کار و درآمد بیشتری هستند که به تعدادی از آنها اشاره کردیم. از دیگر مشاغل می توان به آرایشگری و راننده تاکسی که نیاز به مهارت سختی دارد اشاره کرد و هر فردی می تواند با طی کردن یک دوره مهارت مورد نظر را کسب کند. این مشاغل نشان می دهد که برای راه اندازی کسب و کار در ارمنستان نیاز به تحصیلات سخت و یا ویژه نیست و با داشتن مهارتی مثل آرایشگری نیز می توان این کار را انجام داد.

اما برای داشتن  کار در ارمنستان باید ابتدا مراحل قانونی آن را طی کرد. ابتدا فرد با درخواست خود را مبنی بر اجازه کار در حرفه مورد نظر و اجازه اقامت موقت برای اداره کار ارمنستان ارسال کند. سپس اداره کار ارمنستان با بررسی لازم می تواند برای شخص ویزای کاری صادر ند. این اتفاق زمانی رخ می دهد که هیچ شخص دیگر در ارمنستان با ملیت و تابعیت ارمنی متقاضیان شغل یا حرفه نباشد. در این فرد خارجی که متقاضی کار در ارمنستان است با دریافت ویزای کار و اقامت موقت می تواند در ارمنستان شروع به کار کند.

بهترین کسب و کار در ارمنستان

با توجه به موقعیت جغرافیای و زمین شناسی این کشور، دارای معادن طبیعی بسیاری است که شرایط کسب و کار در ارمنستان را مساعد تر کرده است. این معادن مربوط به انواع فلزات از جمله نمک، طلا، آهن، مرمر… می باشد. همچنین ارمنستان جز صادرکنندگان بزرگ فلز مولیبدن در جهان می باشد. به طور کلی معادن طبیعی  پس از صنعت گردشگری و توریسم ، نقش مهمی در اقتصاد این کشور دارند. ارمنستان به دلیل موقعیت جغرافیایی خود برای تامین نیازهای خود در بخش های مربوط به انرژی و گاز به کشور های دیگر از جمله ایران و روس وابسته است. بنابراین سرمایه گذاری و راه اندازی کسب و کار در بخش های مربوط به تامین انرژی می تواند جز بهترین کسب و کار ها در این کشور به شمار رود.

بهترین کسب و کار در ارمنستان

 

فضای سرمایه گذاری در ارمنستان

ارمنستان کشوری است که تمایل زیادی برای سرمایه گذاری های بین المللی و تاسیس شرکت های مختلف دارد. به همین دلیل یکی از قطب هایی است که افراد خارجی مخصوصا ایرانی ها سرمایه گذاری در ارمنستان و راه اندازی کسب و کار را مد نظر خود قرار می دهند. ثبت شرکت در ارمنستان یکی از کارهای نسبتا ساده است که می توان با استفاده از آن  ایجاد کار در ارمنستان کرد. برای اینکه فرد بتواند یک شرکت را در ارمنستان تاسیس کند نیاز به سرمایه گذاری هنگفت و هزینه های بالا نیست. برای سهام داشتن در شرکت نیز نیازی نیست که فرد تابعیت ارمنی داشته باشد یا شهروند رسمی کشور باشد. ثبت و یا تاسیس شرکت در ارمنستان زمان بر نیست و بسته به نوع شرکت از نصف تا روز تا سه روز کاری متغیر است.

ثبت شرکت در ارمنستان

نحوه دریافت ویزای ارمنستان

برای داشتن  کار در ارمنستان باید مراحل زیر طی گردد که در پی آن ویزای کار برای شخص صادر شود.

اولین مرحله داشتن پاسپورت یا گذرنامه است.

در مرحله ی بعدی باید به کشور مقصد ثابت گردد که فرد مهاجر یا متقاضی کار ارابی تمکن مالی برای زندگی در کشور ارمنستان است.

بعد باید مراحل و امور مربوط به درخواست ویزا برای کشور ارمنستان انجام گردد. داشتن یک سری از گواهی ها نیز برای اخذ ویزای کار ضروری است مثل گواهی سلامت جسمی و پزشکی و همچنین داشتن گواهی عدم سوء پیشینه.

همانطور که اشاره شد برای داشتن ویزای کار باید از طرف یک پیمانکار درخواست برای کار داشته باشید که در این مراحل  فرم مربوط به درخواست کار از طرف کارفرما باید ارائه شود.

با طی کردن این مراحل و ارسال اطلاعات مورد نیاز پس از بررسی های لازم ویزای کار برای شما صادر می گردد. برای داشتن کار و یا اقامت موقت در ارمنستان باید با زبان ارمنی که زبان رسمی کشور است آشنایی داشته باشید.

بهتر است برای مشاغلی که دارای با توجه به اقتصاد کشور ارمنستان به آنها نیاز اقدام به گرفتن ویزا کنید.

مشاغلی مانند : برنامه نویسی و متخصص آی تی، مهندسی کشاورزی، حسابداری ، بازاریابی ، مشاور مالی و کارهای اداری و …. گفتن این نکته نیز حائز اهمیت است که افرادی که موفق به گرفتن ویزای کاری از ارمنستان می شوند، خانواده و نزدیکان درجه یک آنها نیز می توانند به همراه فرد از اقامت موقت یکساله در ارمنستان بهره مند شوند.

کارهای مورد نیاز در ارمنستان

کشور ارمنستان یکی از کشورهایی است که به واسطه نیاز به نیروی کار متخصص، مهاجران کاری زیادی را برای کار در ارمنستان به خود جذب کرده است. این کشور از یک اقتصاد پایدار و رو به رشد به ویژه در بخش­های خدماتی برخوردار است و به همین دلیل مورد توجه مهاجران زیادی قرار گرفته است.

کار های مورد نیاز در ارمنستان

کشور ارمنستان یکی از کشورهایی است که به واسطه نیاز به نیروی کار متخصص، مهاجران کاری زیادی را برای کسب و کار در ارمنستان به خود جذب کرده است. این کشور از یک اقتصاد پایدار و رو به رشد به ویژه در بخش­های خدماتی برخوردار است و به همین دلیل مورد توجه مهاجران زیادی قرار گرفته است.

در ادامه مطلب قصد داریم اطلاعات لازم در مورد اقتصاد محلی این کشور، مجوزهای کاری، مالیات و همچنین نحوه پیدا کردن کارهای مورد نیاز در ارمنستان را به شما ارائه بدهیم.

آشنایی مختصر با اقتصاد ارمنستان

به شکل سنتی اقتصاد کشور ارمنستان مبتنی بر صنایع سنگین است و صنایع نساجی و فرآوری مواد شیمیایی جزء صنایع اصلی این کشور محسوب می­شوند. با این حال ارمنستان بعد از استقلال یافتن از اتحاد جماهیر شوری به دنبال شیوه­هایی بوده است تا بتواند از تنوع فعالیت­های اقتصادی در کشور خود برخوردار شود. و اکنون موفق به دریافت  ۴۵٪ از کل تولید ناخالص داخلی خود (PPP) از ۱۹٫۶۴۹ میلیارد AMD شده است. صنعت و کشاورزی از بخش­های مهم اقتصاد این کشور محسوب می­شوند و به ترتیب تشکیل­دهنده ۳۵٪ و ۱۹٪ تولید ناخالص داخلی این کشور به شمار می­آیند.

با این حال که اقتصاد این کشور دوره­ای از بی­ثباتی را بعد از دستیابی به استقلال کامل تجربه کرده است اما از سال ۱۹۹۵ تا زمان حال از یک اقتصاد رو به رشد برخوردار بوده است و به سمت تبدیل شدن به یک نیروگاه اقتصادی در منطقه خود در حرکت است.

این کشور امروزه از نظر شاخص­های آزادی اقتصادی جزء فهرست ۲۸ کشور جهان، بالاتر از کشورهایی نظیر فرانسه، اتریش، ایتالیا و پرتغال قرار دارد.

مهاجران و بیگانگان مشغول به کسب و کار در ارمنستان بیشتر در بخش­های خدماتی و یا صنعتی مشغول به کار می­شوند. و فراخوان معلمان و مترجمان زبان انگلیسی در این کشور بیشتر صورت می­گیرد.

تحلیل اقتصاد در ارمنستان

دریافت مجوز کاری ارمنستان

مهاجرانی که قصد دارند در ارمنستان مشغول به کار شوند باید نسبت به دریافت مجوز کار در این کشور اقدام کنند. این کشور قبلا هیچ­گونه سیاستی در زمینه مهاجران و مشغول به کار شدن آنها اعمال نمی­کرد اما در سال­های اخیر در این کشور قوانینی وضع شده است که بیگانگان و مهاجران کاری به این کشور را مجبور می­کند تا قبل از عزیمت به این کشور نسبت به دریافت مجوزهای کاری لازم در ارمنستان اقدام کنند و درخواست اقامت به این کشور را بدهند.

برای اینکه بتوانید مجوز مربوط به کسب و کار در ارمنستان را به دست بیاورید. نیاز دارید تا از سمت کارفرمای آینده خود در این کشور مورد حمایت مالی قرار بگیرید.

این کار نیز احتیاج به یک سری معیارها و شرایط دارد که از جمله آنها می­توان به واجد شرایط نبودن شهروندان ارمنی برای انجام آن کار اشاره کرد. به همین دلیل شما برای دریافت شغل مورد نظر خود در این کشور احتیاج دارید قبل از درخواست کاری از طرف کارفرما مورد پشتیبانی قرار بگیرید، زیرا بدون حمایت و پشتیبانی کارفرما ممکن است درخواست کاری شما رد و پذیرفته نشود.

شما باید قبل از اینکه تصمیم به مهاجرت برای کسب و کار در ارمنستان بگیرید نسبت به دریافت مجوز کاری از طریق سفارتخانه یا کنسولگری محلی خود اقدام کنید. که برای دریافت اطلاعات لازم در زمینه روند درخواست مهاجرت کاری می­توانید به مشاوران متخصص در این زمینه تماس بگیرید.

مجوز کاری در ارمنستان

مالیات بر درآمد در ارمنستان

طبق قانون کار در این کشور تمامی اتباع خارجی و مهاجرانی که در این کشور مشغول به کار می­شوند می­توانند نسبت به پرداخت مالیات بر درآمد خود اقدام کنند. درست است که ارمنستان زمانی با عنوان پیچیده­ترین سیستم مالیاتی شناخته می­شد اما در سال ۲۰۰۱ یک سری قوانین در جهت اصلاح امور مالیاتی به اجرا درآمد که امروزه آنها را از یک سیستم مالیاتی بسیار ساده برخوردار کرده است. این سیستم مالیاتی موجب آسان­تر شدن هر چه بیشتر کار در ارمنستان برای مهاجران و اتباع خارجی شده است.

نظیر سایر کشورهای جهان مالیات بر درآمدی که در این کشور از شما درخواست می­شود بر اساس وضعیت اقامت شما در این کشور سنجیده می­شود. به این صورت که اگر شما مقیم کشور ارمنستان هستند، یعنی بیشتر از ۱۸۳ روز در کشور ارمنستان به زندگی و کار کردن می­پردازید، می­توانید مالیات بر درآمد خود را بر اساس نرخ ارمنی نسبت به درآمد جهانی خود بپردازید. در صورتی که از ۱۸۳ روز در سال کمتر در کشور ارمنستان به زندگی کردن و کار کردن می­پردازید نیز باید مالیات بر درآمد خود را فقط بر اساس نرخ ارمنی بپردازید.

کسب و کار در ارمنستان از یک سیستم مالیات بر درآمد دولایه برخوردار است که بر اساس آن میزان مالیات بر درآمد شما مطابق با نوع گروه مالیاتی در آن سال سنجیده می­شود. علاوه بر مالیات بر درآمد مهاجران و اتباع خارجی باید نسبت به پرداخت کمک­های تأمین اجتماعی نیز اقدام کنند.

مالیات بر درآمد در ارمنستان

افراد معاف از اقدامات مرتبط به دریافت مجوز کار در کشور ارمنستان

مهاجران و اتباع خارجی که در لیست زیر قرار دارند احتیاجی به دریافت و انجام اقدامات مربوط به مجوز کاری این کشور ندارند که عبارت­اند از:

  • کسانی که از مجوز اقامت دائم یا ویژه برخوردارند.
  • کسانی که از مجوز اقامت موقت برخوردارند. (در صورتی که یکی از افراد خانواده از اقامت دائم یا ویژه برخوردار باشد)
  • مهاجرانی که در مناطق مرزی مشغول به کار در ارمنستان می­شوند.
  • موسسات، نمایندگان و مدیران شرکت­ها و سازماهای تجاری که از سرمایه گذاری خارجی برخوردارند.
  • متخصصان خارجی که برای نصب، تعمیر و آموزش کار با ماشین آلات و تجهیزاتی که از شرکت­های خارجی خریداری شده­اند، به ارمنستان آمده­اند.
  • اتباع خارجی متخصص در زمینه فناوری اطلاعات، علوم طبیعی، تکنولوژی، کشاورزی، غذایی و امور مالی
  • کارگران فعال در زمینه فرهنگ و ورزش
  • مدرسانی که دعوت شده­اند تا در موسسات آموزشی ارمنستان سخنرانی کنند.
  • دانشجویان و دانش­آموزانی که برای تبادل کار وارد ارمنستان شده­اند.
  • اتباع خارجی معاف از شرایط مجوز کار بر اساس توافقنامه­های بین­المللی

شیوه­ی کاریابی و پیدا کردن کار در ارمنستان 

سایت­های کاریابی متنوعی را می­توان یافت که به وسیله آن­ها می­توانید مشاغل گوناگون با حداقل حقوق تا حقوق­های بسیار بالا را در ارمنستان مشاهده کنید که عبارت­اند از:

  • Jobfinder.am یکی از بزرگ­ترین سایت­های کاریابی مخصوص ارمنستان محسوب می­شود و مناسب­تری فرصت­های شغلی در ارمنستان را ارائه می­دهد.
  • Learn4Good: مشاغل متعددی در سطح­های متنوع ارائه می­دهد.