سرمایه گذاری در ارمنستان

سیاست های اقتصادی در ارمنستان به نحوی تنظیم شده است که راه های زیادی برای سرمایه گذاری های بین المللی و خارجی را پیش روی داوطلبان این امر گذاشته است. در واقع تاسیس دولت ارمنستان بر اساس یک سری قوانین اقتصادی ، حقوقی و سازمانی طرح شده که باعث ایجاد شرایط مطلوب کسب و کار در ارمنستان و سرمایه گذاری در ارمنستان شده است و با مهیا کردن شرایط مطلوب مادی و معنوی برای سرمایه گذاران ،  آنها را مورد حمایت خود قرار می دهد.

فرصت های سرمایه گذاری در ارمنستان

ارمنستان در مبحث سرمایه گذاری های خارجی بسیار موفق بوده به طوری در جذب سرمایه گذار خارجی در سالهای اخیر توانسته رتبه ۳۷ از بین ۱۴۷ کشور جهان را بدست آورد. قوانین و مقررات این کشور موجب شده تا سرمایه گذاری در  این کشور حقوق و مزایای زیادی به همراه داشته باشد.

سرمایه گذاری در ارمنستان

 

برای سرمایه گذاری در این کشور ثبت شرکت می تواند اولین قدم باشد. سرمایه گذاری های خارجی معمولا به صورت شراکت با یک شرکت ارمنستانی ( بومی یا فرعی ) صورت می گیرد اما اختیارات و مالکیت تام با سرمایه گذار خارجی است و فرد هر زمان که بخواهد می تواند سرمایه خود را به صورت جزیی و کامل خارج کند. از دیگر مزایای سرمایه گذاری در ارمنستان این است که بعضی از شرکت ها و سرمایه گذاری ها مثلا سرمایه گذاری های کلان از پرداخت مالیات معاف هستند. سرمایه گذاری در این کشور نیاز به داشتن مجوز های متعدد ندارد.

همچنین برای وارد کردن سرمایه جهت سرمایه گذاری  نیاز به پرداخت حق گمرک نیست. از دیگر مزایای سرمایه گذاری ارمنستان تضمین سرمایه گذاری است همچنین هیچ گونه محدودیتی برای خارج کردن پول و فرستادن وجه به خارج از کشور ارمنستان وجود ندارد و فرد سرمایه گذار می تواند انواع حساب های بانکی را در این کشور داشته باشد. در واقع افراد با سرمایه گذاری داخل  ارمنستان ، از امکانات، نیروهای متخصص و موجود در این کشور استفاده کرده و با راه اندازی بیزنس به سود و پول مناسبی دست پیدا می کنند.

شرایط سرمایه گذاری در ارمنستان

سرمایه گذاری در کشور های خارجی در واقع به معنای داشتن هر گونه دارایی از ملکی و ارزی تا دارایی های معنوی در یک کشور دیگر است که این سرمایه گذاری توسط یک فرد خارجی صورت گرفته و باعث سود آوری و همچنین اشتغال زایی و انجام فعالیت هایی که منجر به رشد اقتصادی آن کشور می گردد، بنا به دلایل گفته شده و مزایای آن، ارمنستان به یکی از کشورهایی تبدیل شده که مورد توجه سرمایه گذاران خارجی است. اما این سرمایه گذاری  دارای شرایطی می باشد که ما در اینجا مورد بررسی قرار می دهیم .

 

برای سرمایه گذاری در این کشور اولین کار مشاوره و تحقیق در این باره است. شما می توانید در مورد کار سرمایه گذاری خود با یه وکیل مهاجرتی مشورت کنید تا از کم و کیف کاری که میخواهید انجام دهید آگاه شوید و بدین ترتیب ریسک شکست و یا ضرر و یا حتی سود کم را به حداقل رسانید. این کشور چون عضو سازمان تجارت جهانی است و همچنین به قوانین و شرایط این سازمان متعهد بوده و این امر موجب گردیده که بتواند شرایط خوبی را جهت سرمایه گذاری های خارجی فراهم کند و رتبه ی نسبتا بالایی نیز در این امر بدست آورد.

 

شرایط سرمایه گذاری در ارمنستان

 

سرمایه گذاری در این کشور دارای شرایطی است و به طرق مختلفی انجام می گیرد که در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم. خرید سهام یا اوراق قرضه ، یکی از راه ها و شرایط سرمایه گذاری در کشور ارمنستان است. ثبت یا تاسیس شرکت همانطور که قبلا اشاره شد نیز از مهم ترین راه های سرمایه گذاری در این کشور محسوب می گردد. توسعه و یا همکاری در بهره برداری از منابع طبیعی نیز می تواند از راه های دیگر سرمایه گذاری در این کشور به شمار رود.

بهترین سرمایه گذاری در ارمنستان ، بهترین تجارت در ارمنستان

کشور ارمنستان از آنجا که دارای منابع محدودی در زمینه سوخت و انرژی است، بنابراین برای تامین انرژی ها اعم از برق، گاز و سایر انرژی های به طور عمده به کشور های همسایه از جمله  کشور های روسیه، ایران و ترکیه وابسته است. بنابراین سرمایه گذاری در بخش های مربوط به پتروشیمی و تامین سوخت و انرژی می تواند جز سرمایه گذاری خوب در ارمنستان به شمار رود. همچنین ارمنستان به علت داشتن معادن انواعی از فلزات، صادر کننده عمده چندین فلز در جهان است و سرمایه گذاری در این بخش نیز می تواند سود مناسبی به همراه داشته باشد.

همچنین صنعت توریسم و گردشگری نیز عمده اقتصاد ارمنستان را شامل می شود که سرمایه گذاری در این حوزه می تواند انتخابی خوبی باشد. در واقع خوب بودن سرمایه گذاری در این کشور به آن سبب است که در صورتی که صاحبان سرمایه گذاری خارجی رضایت کافی از کارکرد و عملکرد بخش های مختلف دولتی را نداشته باشند و یا این نهاد ها باعث ایجاد خسارت های مالی و یا معنوی برای فرد سرمایه گذار شوند، سرمایه گذار خارجی می تواند تمام خسارت و غرامت خود را از دولت ارمنستان دریافت کند.

در واقع هر مزایایی که برای سرمایه گذاران داخلی در نظر گرفته شده است، شامل سرمایه گذاران خارجی نیز می گردد. فرد سرمایه گذار می تواند سودی را که از این راه بدست آورده به راحتی از کشور ارمنستان خارج کند و محدودیتی نیز برای آن وجود ندارد. سرمایه گذاران خارجی حق خرید ملک دارند و می توانند نیروی کار مد نظر خود را در این کشور در پروژه مد نظر استخدام کنند و از این رو ایجاد پروژه در ارمنستان یک مزیت محسوب میشود.

هزینه های سرمایه گذاری در کشور ارمنستان

برای شروع سرمایه گذاری در این کشور، طی کردن مراحل و مجوز های لازم متحمل هزینه هایی است. مثل درخواست شهروندی، درخواست صدور کارت شناسایی، درخواست صدور پاسپورت بیومتریک و غیره . اینها مواردی است که شامل هزینه هایی می گردد که برای دریافت ویزای سرمایه گذاری لازم است. اما ثبت کردن شرکت برای انجام سرمایه گذاری هزینه ندارد پروسه  زمان بری نیز نمی باشد. اما بعد از انتخاب برند و اسم مورد نظر برای شرکت باد برای آن مهر صادر کرد که این کار مشمول هزینه می گردد و چیزی نزدیک به ۸۰۰۰ درام هزینه دارد.

 

سرمایه گذاری کشاورزی

کشور ارمنستان دارای زمین های کشاورزی بسیاری است به طوری که تقریبا ۷۰ درصد از تمام زمین های این کشور را ، زمین های حاصلخیز مربوط به کشاورزی تشکیل می دهد. از این میزان زمین های کشاورزی تقریبا یک چهارم آنها قابل کشت بوده و بقیه زمین های کوهستانی و چراگاه های طبیعی هستند. زمین های قابل کشت در ارمنستان شامل زمین های مزروعی و باغات را تشکیل می دهند. درصد زیادی از نیروی کار ارمنستان به کار کشاورزی و دامداری در ارمنستان مشغول اند.

راه های اقامت و سرمایه گذاری در ارمنستان

 

تولیدات کشاورزی این کشور شامل محصولاتی نظیر : سیب زمینی، جو، گندم، صیفی جات، میوه جات و به خصوص انگور است. در مناطقی کوهستان پوشش های گیاهی به نحوی است که چراگاه های مناسبی برای پرورش دام می باشند. از این رو سرمایه گذاری در ارمنستان در بخش های مربوط به کشاورزی و دامپروری می تواند یکی از سرمایه گذاری های مهم و پر سود باشد. ارمنستان در چندین سال گذشت دارای رشد صعودی در زمینه تولیدات کشاورزی و دامی بوده به طوری که جز صادرکنندگان برخی از اقلام در سطح جهانی می باشد.

با سرمایه گذاری در این کشور ، در بخش مربوط به کشاورزی و با روش های آبیاری مناسب در برخی مناطق کوهستانی نیز امکان کشت برخی از میوه ها نظیر انجیر و زیتون و انار نیز فراهم می گردد که می تواند سود مناسبی را به دنبال داشته باشد. همچنین سرمایه گذاری در بخش دام و استفاده از چراگاه های طبیعی کوهستانی یکی دیگری از مواردی است که در موضوع سرمایه گذاری در این کشور  می توان به آن اشاره کرد.

 

مبلغ سرمایه گذاری

یکی از راههای سرمایه گذاری در ارمنستان خرید ملک می باشد. با توجه به موقعیت و نوع ملکی که خریداری می شود، مبلغ سرمایه گذاری می توانند متفاوت باشد. ولی به طور میانگین مبلغ برای خرید ملک مسکونی در شهر ایروان به ازای هر متر مربع چیزی حدود ۵۰۰ هزار درام می باشد. همانطور که قبلا اشاره شد ثبت شرکت به تنهایی ( به عنوان یکی از راه های سرمایه گذاری در این کشور ) هزینه ای ندارد و با توجه به  نوع شرکت و تعداد سهامداران هزینه های اداره کردن شرکت و بیزینس می تواند متغیر باشد.

به طور کلی شرایط سرمایه گذاری در این کشور طوری است که افراد به خصوص ایرانی ها می توانند با مبلغ دلخواه و یا مد نظر خود ( نه چندان بالا ) یک کسب و کار کوچک راه بیندازند و یا سرمایه گذاری کنند. تعیین کردن یک مبلغ برای حداقل سرمایه گذاری در ارمنستان کار آسانی نیست زیرا این مبلغ با توجه به میزان دارایی فرد و همچنین نوع سرمایه گذاری آن می تواند متفاوت باشد. همانطور که اشاره شد سرمایه گذاری ها در بخش های مختلفی نظیر دامپروری ، کشاورزی ، خرید ملک، صنعت توریسم و غیره به لحاظ برآورد هزینه با هم متفاوت هستند و قطعا سود حاصل از هریک نیز متفاوت می باشد پس فرد برای شروع سرمایه گذاری در این کشور  با حداقل میزان سرمایه گذاری ، باید با بررسی و تحقیق در این زمینه سرمایه گذاری متناسب با دارایی و پول خود را انجام دهد.

سرمایه گذاری ایران در ارمنستان

ایران دارای روابط دوستانه با کشور ارمنستان است. این دو کشور در زمینه های مختلف اقتصادی، تجاری، فرهنگی و غیره با هم تعاملات زیادی داشته و همکاری می کنند. یکی از این بخش ها سرمایه گذاری است. از آنجا که کشور ارمنستان دارای منابع طبیعی و معدنی بسیار غنی است، لذا سرمایه گذاری ایرانیان در این بخش می تواند بسیار مهم و پرفایده باشد.

راه های اقامت و سرمایه گذاری در ارمنستان

 

همچنین این کشور به دلیل وابسته بودن انرژی و سوخت به ایران، سرمایه گذاری در این بخش نیز همواره مد نظر سرمایه گذاران ایرانی بوده است. سرمایه گذاری در بخش سنگ های معدنی به ویژه الماس نیز برای ایرانیان بسیار حائز اهمیت است. زیرا در این کشور تمرکز و توجه زیادی بر روی این صنعت نیست ولی دارای تجهیزات بروز و مجهزی جهت الماس کاری و ساخت جواهرات می باشد. همچنین سرمایه گذاران در  صنعت الماس و سنگ های قیمتی نیز از دادن مالیات معاف هستند.

از دیگر روش های سرمایه گذاری  به ایران می توان به مقوله ی ساختمان سازی ، شهر سازی ، سد سازی و این قبیل کارهای ساختمانی پرداخت. موارد ذکر شده از فرصت های سرمایه گذاری برای ایرانیان است که می توان با کمی دقت و مشورت و انجام سرمایه گذاری مناسب در زمینه های مختلف، سودی مناسبی را بدست آورد.

 

 

راه های اقامت و سرمایه گذاری در ارمنستان

افرادی که مایل به سرمایه گذاری این کشور هستند، معمولا باید اقامت این کشور را نیز داشته باشند. گرچه مدیریت و سهامداری از راه دور نیز قابل اجراست و افراد می توانند این کار را به وکیل خود بسپارند، اما بعضی دیگر از سرمایه گذاران مایل به اقامت در ارمنستان هستند و گاهی نیز مجبورند. برای افراد سرمایه گذار بسته به نوع و مبلغ سرمایه گذاری معمولا سه نوع مجوز اقامتی صادر می گردد. مجوز اقامتی ویژه که زمان آن ۱۰ سال است معمولا برای سرمایه گذاری های کلان صادر می شود. این نوع از مجوز اقامت به شکل گذرنامه است و قابل تمدید نیز می باشد.

برای دریافت این نوع مجوز اقامت نیاز به سرمایه گذاری در بخش های کسب و کار، املاک و اقتصاد دارد. افرادی که موفق به گرفتن این نوع از مجوز اقامت شده اند می توانند اعضای خانواده خود که شامل : والدین، همسر، فرزندان، برادر و خواهر و نوه را نیز با خود به کشور ارمنستان بیاورند و مجوز اقامت برای آنها نیز صادر می شود. این افراد می توانند بعد از گذشت سه سال درخواست شهروندی از کشور ارمنستان داشته باشند.

نوع دیگری از مجوز اقامتی که برای افراد دارای سرمایه گذاری در ارمنستان، صادر می گردد شامل اقامت ۵ ساله بوده و به صورت کارت می باشد. شرایط تقریبا مشابه اقامت ویژه است و فقط در هزینه های دولتی برای صادر کردن مجوز با هم اختلاف دارند. نوع سوم اقامت که اقامت یکساله است دارای تفاوت هایی با دو مورد قبلی است، از جمله اجازه اقامت برای افراد خانواده. افرادی که دارای این نوع اقامت هستند، مجوز اقامت فقط برای والدین، همسر و فرزندان آنها صادر می شود و شامل برادر خواهر و یا نوه نمی گردد.

راه های اقامت و سرمایه گذاری در ارمنستان