شرایط کار در ارمنستان
بررسی اجمالی اشتغال و اقتصاد و شرایط کار در ارمنستان
ارمنستان کشوری محصور در جنوب قفقاز و واقع در جنوب غربی اوراسیا است این کشور از شمال با گرجستان، از شرق با جمهوری آذربایجان، از غرب با ترکیه و از جنوب با ایران و نخجوان هم مرز میباشد. این کشور دارای جمعیتی حدود ۳ میلیون نفر و پایتخت آن ایروان است. زبان رسمی نیز ارمنی و سیستم حکومتی آن جمهوری میباشد. ارمنستان دارای اقتصادی پایدار و متنوع و تا حدی دارای تسلط در بخش خدمات میباشد. اقتصاد سنتی این کشور بر پایه ی صنایع سنگین بوده است و صنایعی چون نساجی و فرآوری مواد شیمیایی به عنوان صنایع اصلی شناخته میشدند. با این حال ارمنستان از زمان استقلالش از اتحاد جماهیر شوروی، همواره به دنبال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود بوده است. با وجود این که ارمنستان پس از به دست آوردن استقلال، دورهای از بی ثباتی را تجربه کرد اما از سال ۱۹۹۵ تا کنون شاهد رشد مداوم بوده و به سرعت در حال تبدیل شدن به یک نیروی اقتصادی در منطقه خود میباشد. هماکنون نیز در فهرست شاخصهای اقتصاد آزاد در جهان رتبهی ۲۸ را دارد؛ یعنی موقعیتی بالاتر از اتریش، پرتغال و ایتالیا. مهاجران و افراد خارجی تمایل دارند تا در بخشهای خدماتی و صنعتی به کار گرفته شوند و همچنین تقاضای افزایندهای برای مدرسان زبان انگلیسی در این کشور وجود دارد.ما برای کمک به شما همراهان همیشگی تصمیم گرفیم یک مقدار در مورد شرایط کار در ارمنستان برای شما عزیزان اطلاعات جمع آوری کنیم.
متوسط دستمزد ماهیانه در ارمنستان
در ارمنستان کلیه دستمزدها باید به صورت یکسان، بدون توجه به جنسیت و به درام AMD که واحد پولی این کشور است پرداخت شود زیرا سایر ارزها در این کشور غیر قانونی تلقی میشود. هرگونه پاداش، پرداخت تکمیلی و … باید از حداقل دستمزد هر کارمند بالاتر باشد. کلیه دستمزدها نیز باید حداقل یک بار در ماه تا پانزدهم ماه بعد انجام شود. شخص شاغل در ارمنستان معمولا در ماه ۷۷۵۰۰۰ درام درآمد دارد. پایینترین میزان حقوق ۱۹۶۰۰۰درام و بالاترین میزان آن ۳۴۶۰۰۰۰ درام میباشد. این میانگین حقوق ماهیانه شامل مسکن، حمل و نقل و سایر هزینه ها میباشد. درباره ی این که حقوق هر شخص با گذشت زمان چه مقدار افزایش پیدا میکند سطح تجربه مهمترین و تاثیرگذارترین عامل است. طبیعتا هرچه تعداد سالهای کاری افزایش پیدا کند حقوق و دستمزد شخص نیز افزایش پیدا میکند. برای مثال کارکنان با تجربه از دو تا پنج سال به صورت متوسط ۳۲% بیشتر از افراد تازه کار در تمام صنایع و رشته ها درآمد کسب میکنند. افراد حرفهای و با تجربه و سابقه کاری بالای پنج سال نیز به طور متوسط ۳۶% بیشتر از افراد دارای پنج سال سابقه کاری یا کمتر از آن کسب میکنند. به طور کلی حقوق هر فرد با گذشت ده سال دو برابر حقوق اولیه میشود.
در ادامه لیستی از پردرآمدترین شغلها در ارمنستان را آوردهایم:
- جراح و پزشک : ۲,۸۸۰,۰۰۰ AMD
- قاضی: ۲,۴۲۰,۰۰۰ AMD
- وکیل: ۱,۹۶۰,۰۰۰ AMD
- مدیر بانک ۱,۸۵۰,۰۰۰ AMD
- استاد دانشگاه ۱,۳۸۰,۰۰۰ AMD
شما میتوانید بهترین درآمد ها رو مربوط به رشته تحصیلی یا تخصصتون برای کار در ارمنستان داشته باشید.
سن شروع کار(یکی از مهمترین شرایط کار در ارمنستان)
در ارمنستان فرد ممکن است از سن ۱۴ سالگی با رضایت والدین خود و یا از سن ۱۸ سالگی با رسیدن به سن قانونی مشغول به کار شود. البته افراد ۱۴ تا ۱۶ سال تنها میتوانند در کارهای موقتی که بدون هیچگونه آسیبی خاص باشد فعالیت کنند. این افراد حداکثر ۲۴ ساعت در هفته و افراد ۱۶ تا ۱۸ سال حداکثر ۳۶ ساعت در هفته میتوانند کار کنند.
مدارک لازم جهت اشتغال به کار در امنستان
مدارکی که به جهت استخدام باید به کارفرمای خود ارائه دهید و به غیر از آنها هیچ کارفرمایی حق ندارد از شما مدرک دیگری بخواهد به شرح زیر است:
- کارت شناسایی
- پرونده سوابق کاری
- کارت امنیت اجتماعی
- گواهی نامه تحصیلی
- گواهی سلامت
- برگه رضایت نامه توسط یکی از والدین در صورتی که فرد زیر سن ۱۸ سال باشد.
- مجوز و ویزای کاری در ارمنستان مخصوص مهاجرین
گرفتن مجوز کاری مخصوص مهاجرین به ارمنستان
مهاجران مایل به کار در ارمنستان در ابتدا باید لیستی از مشاغل مورد نیاز و متناسب با مهارتهایشان را تهیه و سپس اقدام به گرفتن مجوز کاری قبل از ورود به این کشور کنند. ارمنستان در گذشته هیچ سیاستی در رابطه با مجوزهای کاری مخصوص مهاجرین اعمال نمیکرد؛ اما اخیرا قوانینی وضع شده تا افراد مهاجر و خارجی ملزم به درخواست اقامت و مجوز کار قبل از عزیمت به این کشور باشند. برای گرفتن این مجوز باید از طرف کارفرمایی معتبر با یک پیشنهاد شغلی مناسب در این کشور حمایت شوید. زیرا بدون پشتیبانی کارفرما احتمالا درخواست شما رد میشود. بنابراین باید تا قبل از عزیمت به ارمنستان با حمایت کارفرمای خود از طریق سفارتخانه برای کسب مجوز کاری و اقامت خود درخواست بدهید. پس از دریافت پیشنهاد شغلی و اقدام برای کسب مجوز در صورت قبولی میتوانید به ارمنستان بروید و مشغول به کار شوید. اغلب مجوز کاریای که دریافت میکنید متناسب با زمان قرارداد شما با کارفرمایتان تنظیم میشود. اما به طور کلی مجوزهای کاری یک ساله هستند.
مشاغل مورد نیاز در ارمنستان
در ادامه به معرفی لیستی از مشاغل مورد نیاز جهت کار در ارمنستان در سالهای اخیر میپردازیم:
- IT (فناوری اطلاعات): با توجه به افزایش روزافزون شرکتهای فناوری اطلاعات در ارمنستان، فناوری اطلاعات و به طور کلی مشاغل مربوط به IT مهمترین بخشهای بازار کاری ارمنستان را تشکیل میدهند.
- مترجمی و تدریس زبان انگلیسی: به مرور زمان تقاضای آموزش زبان انگلیسی نیز در ارمنستان افزایش پیدا کرده است. در این کشور افراد انگلیسی زبان و یا افرادی که دارای مدارک بین المللی زبان انگلیسی هستند میتوانند به آسانی مشغول به کار شوند.
- حسابداری: از آنجا که موسسات و شرکتهای بسیاری در ارمنستان نیاز به حسابداران حرفهای دارند این شغل تبدیل به یکی از پرطرفدارترین و پرتقاضاترین رشتههای دانشگاهی شده است و دارای بازار کار مناسبی نیز میباشد؛ البته بسته به شرکت یا موسسهای که برای آن کار میکنید حقوقتان میتواند متفاوت باشد.
- وکالت: وکالت نیز در کنار دیگر مشاغل گفته شده از محبوبیت بالایی در میان دانشجویان ارمنستان برخوردار است. دانشجویان پس از فارغ التحصیلی میتوانند در بخشهای مختلف دولتی، خصوصی، شرکتها و موسسات، دادگاهها، دانشگاهها و… مشغول به کار شوند. درآمد وکلا نیز بسته به شرایط مختلف متفاوت است اما در هر صورت این شغل از شغلهای با ارزش در ارمنستان به حساب میآید.
- مشاور مالی و مدیر فروش
- مهندسی نرم افزار
بهترین شرایط کار در ارمنستان در انتظار شما میباشد .
شما میتوانید با ما تماس حاصل فرمایید.